izzadságos oscarra törekvés

 2009.01.15. 22:37

sok olyan film van, ami oscart érdemelt volna. és sok olyan wannabe film is, aki szeretné megkapni az oscart. eheti, vagy enapi bejegyzésemnek semmi köze az urban legendekhez. ez inkább egy jó kis fikázás lesz, mert.

1. The Curious Case of Benjamin Button (nem linkelem be, mert még megnézed)

david fincher, aki a harcosok klubja óta erőlködik, mint egy húszéves orion

- a fényképezés jó lenne, HA kár, hogy az egész az oscar-díjra van kihegyezve, a spontán képek hiánya miatt ez így egy kurva nagy zéró. tipikusan a hejdeszép és hajdejó fotók a 264. independent fotókiállításról, amik nem szólnak semmiről. mert a fotó is leír egy pillanatot. ez itt annyira a szádba van rágva, hogy a képek csak asszisztálnak ahhoz, ami már eleve adott (lenne)

- brad pitt karaktere (főszereplő elvileg) csak úgy lóg a levegőben, tűnés az öltözőbe b+!

- tilda swinton+brad pitt szál nyugodtan mehetett volna a dvd-re a kimaradt jelenetek közé, kb annyi értelme. legszebb, amikor brad pitt meglátja a TV-ben, hogy átúszta az óceánt. na és? inkább vágtak volna be egy monoszkópot, vagy a berlini olimpiát.

- cate blanchett próbálkozik, de ő is tud ennél többet. na persze, ha nincs kit eljátszani, akkor csak manírozunk ugye...ehhhh

- julia ormond csak sír az ágy mellett és takargatja az anyját. végig azt vártam, legyen a háttérben dante pokla 2 vagy ilyesmi.

- brad pitt apja, aki ugye a cigánygyerek a blöffben. meghal, ráhagyja a házat és? semmit nem tudunk meg az életéről, kivéve annyit, hogy szerette a gombokat. érdekfeszítő!

2. revolutionary road

hát ez??? egy olyan film, ami FELESLEGESEN nyomaszt. nincs mondanivaló, nincs tanulság, nincs sztori. ja talán az lenne, hogy legyünk .............. (ide bármit írhatsz). inkább firkáltak volna egy táblára és csinálták volna meg rövidfilmnek.

szexjelenet a konyhában külön vicces. mutassatok már egy olyan párt, aki 20 mp alatt végez előjátékkal együtt és még együtt van. kár ezt mutatni. sam mendes egy pancser, valószínűleg kate winslettel ugyanezt csinálja a gardróbszobában.

amúgy kate winslet jól játszik, és talán dicaprio is, na de ez a forgatókönyv??! a nyuszómuszósnak több van, pedig az deszar!

3. slumdog millionaire

teljesen overrated. találunk egy közepes rendezőt (danny boyle) és odaadjuk a bollywood-témát + valami szar sztorit. ja és hogy legyen benne dráma is, betesszük az elkallódott testvér a gettóban-érzést, és már kész is, leadhatjuk a házit. kár, hogy az isten városa legalább hiteles volt, ez meg nem.

önmagában nem is lenne bűnrossz, de így, hogy szájba-orrba jelölik mindenféle fesztre és minden ember aki megnézi nyalja a kritikusok seggét az már túlzás. a végefőcím miatt külön megérdemli, hogy itt legyen, mert az simán mamma mia! 2 és az abba meg úrIstenderossz.

és ami jó, de persze díjat kapni nem fog:

GRAN TORINO

mr eastwoodot meg az egész vadnyugatot kellett volna ráengedni az előző három stábra és szitává lőni őket. majd beülni a nyóchengeresbe és átmenni a forgatókönyvírók sírján.

sírtam a filmen annyira jó volt. humor nem elcsépelt, a sztori egy kicsit igen, de élveztem eastwoodot, ahogy mindenkit szétoszt. így kell ezt csinálni! ja és a végefőcím-zene...külön egy fél pont.

 

BURN AFTER READING

többször megnézős. vicces, van sztori, nincs tanulság (nem is kell) vannak karakterek. ki-kezd-ki SZÓRAKOZTATÓ!

vicces ez az amerika-ágynemű. mikor lesz ilyen szittya-változatban?

Címkék: brad pitt cate blanchett eastwood tilda swinton david fincher oscar dij

A bejegyzés trackback címe:

https://kinema.blog.hu/api/trackback/id/tr34880750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.01.23. 22:46:10

Szép kis odamondás. Én azért a kis pájkigyerekeket a vonaton még megnézem.

George Clooney a Burn After Readingben óriási, olyan ideges, hirtelen mozgó és bamba karaktert hoz, mint Adam Goldberg alapból (www.imdb.com/name/nm0004965/). + a szokkottnál hosszabb borosta is rátesz erre, nagyon vicces. És Brad Pitt a szokásos, ritka, hogy két filmben ugyanúgy játsszon.

Azt viszont nem értem, hogy melyik gerontofil szereposztó szórakozik. Ez a Tilda Swanton mint kúratlan fapicsa nagyon jó karakter, de miért osztják be 2 külön filmben az elmúlt 20 év két legjobb kampija mellé? Miért nem szülői munkaközösséges (PTA-s) ultrakonzervatív hőbörgő anyukát, vagy megrogyott, gyermekét Irakban elvesztő anyukát játszik? Miért kell az ilyet megdugni a vásznon? Illetve miért játszik 30 éves karakter Brad a Burn...-ben, és 50 körülit George, mikor 2 év a korkülönbség?

Tényleg mondom, valaki gerontofil Hollywoodban, arcon kéne csapni.

indeus · http://kinema.blog.hu 2009.01.24. 09:47:41

Slumdogot nézd meg, nem olyan rossz, csak a nagy hype miatt utálom. meg egyébként is Danny Boyle-tól csak a 28 days later tetszett igazán, a Transpoitting már nem.

Nem rossz a Millions sem, de inkább csak egy hétvégi gyakorlás. a Part sem tetszett, hiába kult.

Tilda Swinton szerintem az életben is kúratlan fapina, mivel eddig más karakterként nem láttam. Brad Pittet inkább ezért a filmért jelöltem volna, mint a semmitmondó, szar Benjaminért.

VVega · https://debugme.eu/ 2009.01.28. 23:35:07

Az év filmje szerintem az In Bruges, a fikázás meg üt, de a BB és a Slumdog esetében teljesen alaptalan, megint csak szerintem. A Rev Road-ot simán elviszi a Kate-Leo-Shannon trió, még ha amúgy nem is lenne olyan jó.

Érdekes, én pont a 28 days later-t nem szerettem, a Trainspotting túlértékelt, a Part megérdemelten kult, a Sunshine meg nagyon jó :)

indeus · http://kinema.blog.hu 2009.01.31. 10:38:42

@VVega: a sunshine-t próbáltam legjobb jóindulattal megnézni, de nem tetszett. pedig imádom a jó burgert : ) szóval a jó scifit, de ezt nem szerettem.
süti beállítások módosítása