Egy jó (kutyás) film

 2010.05.15. 12:48

Mostanában kevés az a film, amire emlékezni lehet, vagy idézni belőle, vagy egyáltalán van valami értelme, hogy egyáltalán elkészítették.

Nem akarok senkit sem megsérteni szeretett hazámban, nade aki kitalálja az ilyen és ehhez hasonló filmcímeket, azokat kilőném egy űrkabinban Jar Jar Binks-szel az Alderaanra és várnám, amíg szénné porlad.

kinema paradiso 2009

 2010.01.01. 19:42

Nehezen indult a 2009-es év és már kezdtem kornyadozni, de valahogy a vidéki levegő meghozta a jó filmeket is. A listák kidobott karakterek az ablakon, de a szentimentalizmus és az indeus was here-érzés engem sem hagy nyugodni : )

Ismeretlen jó filmek 2

 2009.11.09. 22:04

A post címéről Saul Rubinek és Bronson Pinchot jut eszembe a Tiszta Románcból, amikor a producer megkérdezi a béna asszisztenst, hogy mi legyen a Body Bags folytatásának címe :) Üdv mindenkinek így fél év után. Sok film lement azóta, de az utóbbi egy hónapban annyi jót láttam, hogy ez most idekívánkozott. Egy kivételével mind 2008-as darab. Ha én Delorean lennék...

TOP20 Öldöklés EVÖR

 2009.06.22. 17:34

Body Count.

Vagyis a vásznon meghalt/megölt emberek száma. A szó eredetileg azokat a katonákat jelenti, akik egy-egy ütközet után megszámolták a halottakat a harcmezőn. 1949-ben vezették be a személyi igazolójegyet, azaz a dögcédulát, amiből kettő volt: egy a zsebben, egy pedig a nyakon. Erre akkor volt szükség, ha szerencsétlen bakából nem maradt semmi, ami alapján azonosítani lehetett volna.

Címkék: mel gibson tarantino titanic tom cruise steven spielberg zack snyder christian bale james cameron stallone schwarzenegger ridley scott peter jackson paul verhoeven john woo elijah wood edward zwick wolfgang petersen

TOP10 Vizuális Effekt

 2009.06.22. 13:22

Tegnap mozimaraton volt nálunk és sikerült egy filmben két olyat látnom, amit az ILM is megirigyelhetne.

Vannak filmek, amiről sejtem, hogy semmiről nem szól, csak arról, hogy minél nagyobbat szóljon a 10+1 DTS-ES és azt várom, hogy mikor robban szét az egész vászon. Nincs ezzel baj, elvégre a mozi elsősorban szórakoztatás, a többi púder. : )

Rossz idő van ma reggel, ami nem jelenti azt, hogy nekem is rossz kedvem lenne, de ez egy negatív bejegyzés lesz. Akit ez zavar, az olvasson fel a gyereknek, vagy örüljön annak, hogy nem kell locsolni a kertet/autót.

Címkék: vélemény mel gibson al pacino robert de niro martin scorsese mickey rourke francis ford coppola humprey bogart

Az ismeretlen nevű színészek

 2009.06.01. 15:03

Vannak páran, akik általában az ésszerűség és az önbizalom furcsa esszenciájaként megváltoztatják születési nevüket és olyan azonosítóval élik életüket, melyek már végérvényesen rájuk ragadnak. Mert tudjuk, hogy Nomen Est Omen, azaz a név végzet. Ezt egyébként Plautusnak köszönhetjük, aki Shakespeare-hez hasonlóan színműveket (is) írt.

Címkék: nicolas cage meryl streep charles bronson robert downey jr christopher walken michael keaton richard burton emilio estevez diane keaton alan alda

diploma előttiek

 2009.04.16. 13:16

Most nem Dustin Hoffmanról fog szólni a post (bár a régebbi mozgóképes megnyilvánulásai piszok jók), hanem azokról a filmekről, amelyekben ifjú titánként próbáltak csúcsra törni a jobb sorsra érdemesek.

Címkék: jack black uma thurman johnny depp john travolta sharon stone jeff goldblum steven spielberg christian bale shia lebeouf renee zellweger benicio del toro josh hartnett val kilmer mark wahlberg jamie lee curtis vin diesel

TOP10 Kameó

 2009.04.12. 10:43

Amikor valaki ott van, akinek nem kéne. Azért K-val, mert nomen est omen. Cameo az, amikor a filmben feltűnik egy pillanatra egy híresség, vagy olyasvalaki, aki előtt tisztelegni akar a rendező, vagy csak egyszerűen a poén kedvéért. Amolyan exhibicionista őrület.

Címkék: cameron diaz rob cohen steven spielberg martin scorsese tobey maguire peter jackson sean connery terry gilliam steve buscemi alfred hitchcock

Oscar tippmix

 2009.02.21. 20:01

Mivel ma lesz hajnali kettőkor a 81. puccparádé, gondoltam én is beállok a sorba és idebiggyesztek egy szerintem-ki-nyer-listát, hátha most az egyszer bejön és holnap majd üvölthetek itt (a lottó ötös helyett) hogy naugye én megmondtam. Az idei jelöltekkel elég jól állok, úgy a 70%-át láttam. Sajnos a minőség olyan amilyen, de ezen kár fanyalogni, 1995 óta úgyis csak egyre gyengébb a mezőny.

Címkék: vélemény oscar dij

Oscar bácsi nem gyütt

 2009.02.19. 07:04

Ez így első hallásra vicces volt, sőt még nézni is, de azok már nem örülnek annyira felhőtlenül, akik ott ülnek a sorokban és szembe kell nézniük a rideg ténnyel: Oscar bácsi idén sem hozta el nekik az idei aranyszobrocskát. Február 22-én vasárnap hajnali kettőkor Oscar-díj átadás. Most pedig következzen a mai meghökkentő mese azokról, akik csak a középső ujjat láthatták felemelkedni.

Címkék: oscar dij

John Belushi és a google

 2009.01.27. 17:43

Ha azt hitted, hogy Jim Belushi és John Belushi egy személy, csak azért mert mindkettő neve J-vel kezdődik, tévedtél. Ha azt gondoltad, hogy a Jim a John becézése, akkor ugyancsak. És ha azt hitted, hogy a google nem fogja összekeverni őket, akkor már harmadszor tévedtél. De legalább testvérek voltak.

Címkék: urban legend jim belushi john belushi

ismeretlen jó filmek

 2009.01.25. 22:05

Átlag user már intő jelnek venné, hogy egy filmnek nincs magyarországi bemutatója, nincs fent az adatlapja a port.hu-n, nem jelent meg dvd-n, és úgy egyáltalán: senki nem hallott róla még itthon.

A következő daraboknak lehet, hogy volt bemutatója itthon, sőt az is lehet, hogy már megjelent dvd-n is, de az biztos, hogy nagyon kevesen látták. Pedig attól még jók.

Címkék: jean claude van damme kevin costner elijah wood david mamet don cheadle joan allen guy pearce liev schreiber richard jenkins meglepetes mozi shane meadows ander thomas jensen ricci hartnett

mi folyik itt gyöngyösön guy?

 2009.01.24. 23:56

most sikerült megnéznem guy ritchie spíler (fordítás??????!) című alkotását, amire még a legjobb jóindulattal sem tudok egyetlen pozitív jelzőt sem aggatni. ezt akárminek is szánta egyszerűen merénylet minden jóravaló és őszinte filmrajongó ellen.

Címkék: vélemény guy ritchie

oscar 2009 prológ

 2009.01.23. 19:37

Ez talán lehetne a wannabe-oscar postom folytatása, de a fikázásból elég heti egy post. most inkább olyasmiről lesz szó, ami Forrest szerint nem nő minden bokorban. Vagyis az Oszkár-gáláról. Mert azt gondolom nem sokan tudják, hogy mindössze két olyan film van, aminek mindhárom részét jelölték Oscar-díjra.

Címkék: oscar dij

izzadságos oscarra törekvés

 2009.01.15. 22:37

sok olyan film van, ami oscart érdemelt volna. és sok olyan wannabe film is, aki szeretné megkapni az oscart. eheti, vagy enapi bejegyzésemnek semmi köze az urban legendekhez. ez inkább egy jó kis fikázás lesz, mert.

Címkék: brad pitt cate blanchett eastwood tilda swinton david fincher oscar dij

A mátrix és ami mögötte van

 2009.01.12. 19:41

Erről a filmről nekem is vannak "ódrijaim". Meg szerintem mindenkinek. Oszesz blogján olvastam pár napja, hogy neki a Forrest Gump volt az igazi. Tényleg aranyos, na de a Mátrix az mátrix. Mint ahogyan a Kelet az kelet és az is biztos, hogy a google-nak van a legrondább új logója, Forrestnek pedig BB volt a legjobb jóbarátja.

Címkék: matrix keanu reeves laurence fishburne carrie anne moss

mindannyian tudjuk, hogy ki azok a baldwinék - legalábbis hollywoodban. van belőlük mindjárt 5, és mindegyik színészkedik. aztán van michael douglas, akinek van egy híres apja (kirk douglas), és ha nem lett volna, akkor minden bizonnyal neki is nehezebb. és mi van a többiekkel?

Címkék: oscar dijas szineszno oscar dijas szinesz

2ezer8 mindjárt off lesz

 2008.12.31. 11:50

de addig is itt egy csokor érdekesség meg hír, amivel lehet majd villogni 2ezer9-ben. meg különben is mit lehet írni az év utolsó napján? csakis mindenféle hülye listát, hogy mi volt 2ezer8-ban és hasonló sztenderd baromságokat.

hát kb. annyira, mint szabó győző és szabó istván. bár tény, hogy mindketten a film világában ismertek. az egyik színész a másik rendező. még sincs semmi közük egymáshoz. azon kívül, hogy ugyanaz a vezetéknevük.

Címkék: urban legend oscar dijas szineszno