mindannyian tudjuk, hogy ki azok a baldwinék - legalábbis hollywoodban. van belőlük mindjárt 5, és mindegyik színészkedik. aztán van michael douglas, akinek van egy híres apja (kirk douglas), és ha nem lett volna, akkor minden bizonnyal neki is nehezebb. és mi van a többiekkel?

mi lenne, belőlük van a kevesebb. azért amerika még mindig a lehetőségek földje. illetve volt és az is marad és ez hollywood-ra többszörösen is igaz. de azért nézzük meg kik voltak azok, akik kihasználták az idkfa-t:

1. Ingrid Bergman + Roberto Rossellini = Isabella Rossellini

Akár hiszitek akár nem, Ingrid Bergman híresebb és sikeresebb is volt férjénél. Bergmant 7x jelölték Oscarra, amiből 3-at meg is kapott. Szegény Rossellinit meg csak egyszer, és az is csak jelölés maradt. Az még külön érdekes, hogy Roberto az ízig-vérig olasz digó hogyan tudott összejönni egy ilyen rút kiskacsával, mint Ingrid Bergman, aki ráadásul svéd volt. Onnan meg nagyritkán kerülnek ki miss world-lányok. Hozzáteszem, csak 7 évig voltak együtt (1950-1957 + 3 gyerek). Valószínűleg a karrier végzett velük. Bár nem mondhatnám, hogy Isabella olyan húdenagy szám lett volna, mivel a Kék Bársony c. David Lynch filmen kívül túl sok mindent nem tett le az asztalra. Ja és volt még a Jól áll neki a halál Goldie Hawn-nal és Bruce Willissel, meg pár művészfilm, amiről bevallom én nem hallottam soha és nem is láttam őket. Ha valaki igen, világosítson fel.

2. Nicolas "Cage" Kim Coppola

Ezt gondolom mindenki tudja, de ő August Coppola fiaként indult, aki ugye Francis "Lófejes" Ford Coppola testvére. Mikor Nicolas felcseperedett és rájött, hogy nemcsak mikulásként jó, avagy nomen est omen : ) szóval mikor rájött, hogy színészkedni akar, akkor eredeti nevét bátran sutba dobva (nem a Sz*r Árpádot), Cage néven kezdte el a szamárlétrát, hogy ne a család árnyéka vetüljön karrierjére. A Coppola-családból meg tudnám még említeni Carmine Coppola-t, aki csodálatos zeneszerzőként ismert (legalábbis előttem biztos), illetve Sofia Coppola-t, aki pedig rendező és színésznő. Mellesleg az egyetlen család a Huston-on kívül (Angelica Huston-féle), akik három generáción keresztül kitart az Oscar-eső. Carmine Coppola, a Keresztapa II-ért, Nicolas Cage a Las Vegas, végállomásért és Sofia Coppola a Lost in Translation c. remekművéért. És Francis-t azt hiszem nem is kell említenem azért a csekény 5 db Oscar-díjért, amit eddig kapott). Azt hiszem itt jók a gének...

3. Jon Voight + Marcheline Bertrand = Angelina Jolie

Angelina Jolie apukája Jon "ÉjszakaiCowboy" Voight. Azért az előzőhöz hozzáfűzöm, hogy nekik is van esélyük a három generációs Oscarra, mivel Jon Voightnak és Brangelina Jolie-nak is 1-1 db. Bár az Észvesztőt én nem láttam, őt pedig konkrétan nem is szeretem. Jon Voight viszont jó. (Ali, Heat, Holes) csupa egyszavasak, de jók : ) Jon Voight amúgy is tipikusan az a színész, akire nem emlékszel, hogy melyik filmben játszott, de ha egy ideig nem látod a vásznon, akkor hiányolod. Alapvetően jónak tartom, de úgy érzem önmagában már nem tudna elvinni egy filmet a hátán, talán azért, mert már túl öreg. Amúgy a legutóbbi film, amiben emlékszem, hogy játszott, az a Nemzet aranya Nicolas Cage-dzsel. (előző pont hoppá! :)

4. Goldie Hawn + Bill Hudson = Kate Hudson

Bill Hudson-t, oké hogy nem ismeritek, mert kb volt úgy 10 filmje (azok is TV-sorozatok), na de azért Goldie Hawn remélem beugrik, ha másért nem is a Jól áll neki a halál és az Óvakodj a törpétől! c. remekművek miatt. (azért érzitek az átfedéseket az 1. és a 3. és a 2. és a 4. között : ) Kate Hudson ugyan kapott egy Oscar-jelölést a Majdnem híresért (nem láttam), de a többi produkciója (is?) gyenge volt, mint a harmat. Itt egy külön érdekesség, hogy Goldie Hawn és Mehetek egy Kurt Russell? :) 1983 óta vannak együtt és már gyerekük is született, de még NEM házasodtak össze. Kate Hudson pedig inkább tekinti Kurt Russellt apjának, mint Bill Hudsont.

folytatjuk... : D

Címkék: oscar dijas szineszno oscar dijas szinesz

A bejegyzés trackback címe:

https://kinema.blog.hu/api/trackback/id/tr84852933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása