mi folyik itt gyöngyösön guy?

 2009.01.24. 23:56

most sikerült megnéznem guy ritchie spíler (fordítás??????!) című alkotását, amire még a legjobb jóindulattal sem tudok egyetlen pozitív jelzőt sem aggatni. ezt akárminek is szánta egyszerűen merénylet minden jóravaló és őszinte filmrajongó ellen.

nem is akarok igazán kitérni arra, hogy miért. de azért:

- minden "poén" amit láttunk, hallottunk a blöffből volt átírva, csak kábé a szádba rágták, mint a kommunizmust. nincs egy olyan poén se, ami ülne. erre még rátesz egy lapáttal az a szerencsétlen heltai olga, aki minden párbeszédet izzadva fordított félre, hogy minél viccesebb legyen. az még nem derült ki, hogy ő is gúnynak szánta, mert annyira szarnak tartja ezt a filmet, de gyanítom, ő komolyan próbált a szintén izzadságszagú speier dávid nyomába érni.

- mint sztori olyan nem volt. pedig a guy ritchie filmeknek ez is egy elég nagy erőssége (volt). na és ezek a karakterek akik asszisztáltak hozzá? súlytalan, jellemtelen, hiteltelen senkik. minden egyes percében én szégyelltem magam a rendező helyett. szerencsére nemcsak én. a teltházas mammut moziban egyetlen ember sem tudta a 120 perces játékidő alatt egyszer sem elnevetni magát. úgy látszik mégsem velem volt a baj.

- a karaktereket szintén az előző filmjeiből tákolta össze. ahogy a blöffben mondták, olyan mint mickey mouse, fake, not genuine, szóval szart se ér.

nem értem, hogy miért néz engem hülyének guy ritchie? azt hiszi, mert 2000-ben csinált egy nagyon jó, mérföldkőnek számító filmet a blöffel, azóta már alzheimerben elsorvadt az agyam és nem emlékszem az akkori poénokra? teljesen hülyének nézett és bazmeg ti elkeseredett olvasók, meg hazug, seggnyaló kritikusok még aláteszitek a nyerget és 60 százalékokat meg hat/tizeket adtok ennek a fosnak!

ha magatoknak is hazudtok, akkor minek írtok blogot filmekről, zenékről akármiről? csak azért, hogy megfeleljetek valakinek?

"Ne sikeres ember legyél, hanem értékes."

szevasztok.

Címkék: vélemény guy ritchie

A bejegyzés trackback címe:

https://kinema.blog.hu/api/trackback/id/tr95900554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2009.01.28. 23:26:36

Hát elég közepes ez a film, az tény. De azért nem 0, az a Kis Vuknak van fenntartva :D
A Vad Banda szereplései szerintem élvezhetőek, a többi unalmas és kínos körítés, a finálé is harmatgyenge.

Az a bizonyos mérföldkő meg 1998-ban történt, a Ravasz, az agy.... elkövetésével. A Blöff már "csak" Ravasz pepitában, érettebben.

indeus · http://kinema.blog.hu 2009.01.29. 00:27:27

a kis vukot nem láttam, úgyhogy akkor a guy-féle merényletnek megadom az 1-et. a vad bandával nem tudok mit kezdeni, sajnos nem bírtunk röhögni rajta. (hárman, ebből két nő).

úgy kábé öten jöttek ki a moziból, de látszott/hallatszott a közönségen, hogy nagyon kínosnak érzik. tudod az a gond, hogy itthon _nagyon kevesen_ (senki?) nem meri leírni mit is gondol valójában egy filmről (főleg, ha legszívesebben a földbe taposná), mert fél attól, hogy a többi "kritikus" vagy bárki majd jól leoltja ezért. alapvetően örülök, hogy más is hasonlóan gondolja, csak kár, hogy mi vagyunk kisebbségben..

a ravaszagy 8/10 a blöff pedig 10/10, ha már rankőrültködés. valahogy a blöffben fejlesztette tökélyre, amit már előzőleg elkezdett.

nevko rewlz! éljenek az antiq partik ; )

boush 2009.02.04. 12:11:29

Hat a "spíler" - bazmeg ekkora fos címfordítást - valóban nem említésre méltó. Én azért eccer asszem röhögtem rajta, de a feleségem nem ertette a végén, hogy minek ültünk be rá:). Így utólag énsem.
Mindegy, Guy elvált, lesz ez még jobb is. Legendarybb:)))

indeus · http://kinema.blog.hu 2009.02.04. 12:52:07

na végre egy ember, aki hasonlóan érez, mint én és még le is meri írni. yeah, bearanyoztad a napomat ; )

VVega · https://debugme.eu/ 2009.02.04. 14:43:50

Szerintem maga a cím nem rossz, már a RocknRolla is erőltetett.

boush 2009.02.04. 15:56:04

@indeus: örülök:)
VV: de most komolyan, mi ebben a nemrossz cím? Miért nem lehetett az eredetit meghagyni?

boush 2009.02.04. 15:57:09

Ja viszont a főszereplő csávó az a 300-ban is főszerepel ugye azt jóltom? (bocs, én nem vagyok az az überokos filmes:))

VVega · https://debugme.eu/ 2009.02.04. 16:49:54

Persze, meg lehetett és meg kellett volna hagyni, de azért mégsem egy Hipervándor vagy Erőszakik kategória. Ezért mondtam, hogy nem rossz :)

indeus · http://kinema.blog.hu 2009.02.04. 22:10:40

@VVega: hát ja, az erőszakikat már mindenki mondta, hogy milyen jó, én meg a címe alapján nem néztem meg (eddig). a hipervándor fordítás iszonyat.
boush: Amúgy igen, ő az a biz. Gerard Butler a 300-ból. Hozzáteszem abban jó volt, ebben meg nem. Egyszerűen nem illik hozzá ez a szerep. Vagy még nem érett meg rá, hogy el tudjon játszani bármit. Bár inkább Guy Ritchie a hibás ebben (is).

LeGrand (törölt) 2009.03.02. 20:47:22

az a durva, h még mindig sokkal jobb,mint az átlag,ami a moziban meg, meg sok olyan filmnél is,amiből itt a sz*rt is kidícséritek.

indeus · http://kinema.blog.hu 2009.03.02. 20:50:07

@adm7: melyik filmre gondolsz, amit nagyon dicsértünk?
süti beállítások módosítása