John Belushi és a google

 2009.01.27. 17:43

Ha azt hitted, hogy Jim Belushi és John Belushi egy személy, csak azért mert mindkettő neve J-vel kezdődik, tévedtél. Ha azt gondoltad, hogy a Jim a John becézése, akkor ugyancsak. És ha azt hitted, hogy a google nem fogja összekeverni őket, akkor már harmadszor tévedtél. De legalább testvérek voltak.

Az egyikük még mindig él, így róla lehet még legendákat és pletykákat gyártani. Személy szerint James, alias Jim Belushi, aki Chicago-i illetőségű és 2006-ban még önéletrajzi könyvet is írt. Hiába, amikor az ember elér egy kort és már nem csinál semmit kreatívat, akkor könyveket ír magáról. Ha meg csinál, akkor meg megírja helyette valami rajongó. Jim, akit ártatlan kutyaszemű Seagal-klónnak is aposztrófálhatnék, leginkább a Kutyám, Jerry Lee-ből ismerhetünk. Kint pedig még mindig ismerik, főleg az According to Jim (itthon Papás-mamás) című családi sorozatból. Ezen kívül azt hiszem összefoglaltam az életét fél percben. Bocs a rajongóktól : )

A másikuk John Belushi, aki sajnos már 1982-ben (33 évesen) eltávozott kokain és heroin túladagolásban (De Niro és Robin Williams látta őt utoljára életben), leginkább a Blues Brothers Jake-jeként vált híressé (sajnos nem maradt ideje kibontakozni). Ő is Chicago-i, csak valamivel idősebb, mint Jim, viszont a mai napig híresebb, mint testvére. Ezzel jár, ha valaki fiatalon hal meg, de legfőképp, ha tehetségesebb. Róla a felesége írt könyvet, még 2005-ben. Sok más hollywoodi taghoz hasonlóan neki is egy futballcsapat ígéretes fiatal titánjaként indult a karrierje, aztán a drámatagozatos mentorja úgy gondolta, nem való ő a focihoz, hiába lett többször az év hazafutója. A Saturday Night Live-hoz 1975-ben csatlakozott, ez hozta meg neki az ismertséget. Vicces és tragikus 2in1, hogy a Saturday Night Live-ban olyan idős férfi szerepébe bújt, aki a show elhunyt stábtagjait látogatja meg mintegy utolsó túlelőként. Sajnos az életben ő volt az első igazi szereplő, aki tényleg meghalt. Massachusetts-ben van eltemetve egy jelöletlen sírban.

Címkék: urban legend jim belushi john belushi

A bejegyzés trackback címe:

https://kinema.blog.hu/api/trackback/id/tr37906564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.01.27. 23:39:45

A "Jack and Jill went up the hill" kezdetű amerikánus mondókát kiegészíthetnénk James-szel (magyarul JAKAB! olyankor mi van?), Jimmel, Johnnal. Jamaika a jamaikaiaké.

indeus · http://kinema.blog.hu 2009.01.31. 13:01:19

nem ismerem ezt a mondókát, ez olyan mint az old McDonald had a farm?
süti beállítások módosítása