2ezer8 mindjárt off lesz

 2008.12.31. 11:50

de addig is itt egy csokor érdekesség meg hír, amivel lehet majd villogni 2ezer9-ben. meg különben is mit lehet írni az év utolsó napján? csakis mindenféle hülye listát, hogy mi volt 2ezer8-ban és hasonló sztenderd baromságokat.

itt van például a kik születtek december 31-én listája. régen, ha jól tudom kaptak az újszülöttek valamennyi "kezdőtőkét" ahhoz, amiért ilyen szerencsés véletlen folytán pont aznap látták meg a napot. hát azt nem tudom, hogy ők vajh' kaptak-e, de mivel nem magyarországon születtek, ezért szerintem így jártak.

1. anthony hopkins
2. val kilmer
3. ben kingsley
4. taylor hackford

ja és donna summer is, de ő mindegy, mert énekes(nő) és nem színész(nő)

idei rekorddöntögető filmek bármiben

1. legnagyobb nyitóhétvége (usa): dark knight 158M$

ugyanezt megnyerte pg13, július és nyári nyitóhétvégék tekintetében is. ha jól számolom mindjárt négy rekord

2. legjobb második hétvége bevétel: dark knight (75M$) azaz 5 rekord : )
3. dark knight 4. lett a top250-es imdb listán

hiába fikáz mindenki (lehet, hogy nem is?), az imdb listája azért tényleg ér valamit. mert azok akik _veszik a fáradságot_ és itt szavaznak, azok nagy valószínűség szerint tényleg filmrajongók, mégha van is köztük némi szórás életkor és ízlés tekintetében. de azért akkor is jelent valamit, hogy előtte meg csak három film, a remény rabjai, a keresztapa és a keresztapa II áll.

4. legrégebben várt folytatás: indiana jones 4

na ez nehéz szülés volt. a harmadik rész 1989-ben lett bemutatva, és ha jól emlékszem az első próbálkozás a 4. részre úgy 1993 körül volt, amikor spielberg épp a schindler listáját készítette. nagyrészt lucas miatt nyúlt ilyen hosszúra, mivel többszöri próbálkozások után (frank darabont, m. night shyamalan, tom stoppard, végül david koepp) sem tetszett neki a forgatókönyv. aztán persze jöttek a pletykák, hogy harrison ford eleve nem akart szerepelni benne, mivel már túl öreg, stb. de ez mind kamu volt és szerencsére megcsinálták. szerintem egész jó lett én nem fanyalgok. (pedig én is a klasszikuson nőttem fel)

5. kritikusok által leginkább magasztalt filmek

1. 4 months, 3 weeks and 2 days

egy román film, amit sajnos még nem láttam. az abortuszról és fiatal lányokról szól.

2. wall-e
3. slumdog millionaire

ez egy danny boyle film (lesz) ha majd itthon is bemutatják.

azt nem tudom, hogy 2009 mennyivel lesz jobb, mint a tavalyi, de nyilván sokmindenben. azt mindenesetre remélem, hogy nem lesz annyi egészestés rajzfilm, mint idén, mert csömöröm herótom van tőle. és remélem, hogy végre bemutatják az új herripottert, mert már idén ősszel is kész volt, de mégsem mutatták be. hogy miért azt ne tőlem kérdezzétek.

ezen kívül lesz új michael mann-film, a public enemies, amiben christian bale johnny deppel osztja a golyót, de tuti szar lesz, mert mann már egy kivénhedt szar és inkább dokumentumfilmeket kéne rendeznie.

lesz új terminator is jövőre, ami tényleg jónak ígérkezik, tekintve, hogy chris bale játssza a főszerepet, nem pedig az az ótvar nick stahl, aki a harmadik részben végigbénázta (én meg végigröhögtem) a szerepét.

lesz még ezen kívül új halálos iramban, amit nagyon várok. méghivatalosabb itt. vin diesel és paul walker és még sokan mások az eredeti bagázsból. csak a rendező új, de az meg kit zavar, ha még mindig neil h moritz készíti, ő meg annyira nem nyúl mellé. persze nem a 2010-es oscar gálán fog tarolni, de nem is azért érdekel.

és az új guy ritchie-film? szerencsére csak csütörtökig kell várni, mert aznap van a magyar premier. a hivatalos oldalt már ronggyá klikkeltem, remélem nem csak én. szerintem ütős lesz. gerard butlert amúgy is nagyon csipázom a 300 óta. kettőezerkilencben lesz még robert downey jr-ral karöltve teljesen új guy ritchie film is. mármint, hogy nem az inglísgengszter-trilógia negyedik része, hanem egy igazi eredeti (haha) sherlock-holmes-film-rework ; )

úgyhogy 2ezer9 rocknrolla!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinema.blog.hu/api/trackback/id/tr67850092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása